Sponsorproject: Sekolah N 6 Subagan

Zo zien wij Bali het liefst: een tropisch paradijs met prachtige sawa’s, schitterende stranden en een zeer vriendelijke bevolking. Toegegeven, het is een prachtige vakantiebestemming. Maar die schoonheid heeft ook haar keerzijde. Hoewel het toerisme veel werkgelegenheid genereert, gaan de inkomsten naar een rijke (veelal buitenlandse) bovenlaag.

Op nog geen twee uur rijden van de hoofdstad woont dit kleine meisje. Ze heet Wayan. Ze verkoopt zelfgemaakte armbandjes op het strand. Haar ouders beschikken niet over de middelen om haar naar school te laten gaan. De medewerkers van onze praktijk hebben Wayan in hun hart gesloten. En met haar alle kinderen in het vissersdorpje Jasri.

Sekolah N 6 Subagan is een lagere school met circa 100 leerlingen, onder wie Wayan. De school heeft nauwelijks leermiddelen. BNT-consult ondersteunt de school jaarlijks met raad en daad. Onderwijs biedt immers een betere kans op een goede toekomst dan armbandjes op het strand verkopen.

Bent u geïnteresseerd in onze activiteiten voor ‘School 6’?  Neem dan contact op met het secretariaat. Wij vertellen  graag hoe u een zonnige vakantie kunt combineren met hulp aan de allerarmsten op Bali.

wayan